torstai 3. marraskuuta 2011

Empowering emotions

Aiemmin mainitsemassani äänikirjassa - Anthony Robbins / Personal power - oli tänään tehtävänä kirjoittaa lista viidestä voimauttavasta tunteesta joita käytän viikoittain ja miten saan ne tapahtumaan.

  1. Onni - Saan onnentunteita kun alan keskittymään pieniin asioihin. Tila on pääpiirteittäin ajatuksista tyhjä, katse normaali ja ryhti hyvä. Päätä pidetään niskalihaksilla pystyssä. Valo on tärkeä tekijä. PImeässä en muista kokeneeni sellaista läkähdyttävää onnea. Zenmäinen tila
  2. Tyytyväisyys - Kaikki on hyvin ja olo on huoleton. Luonnossa liikkuessa, hyvin lähellä onnentunnetta. Syksyinen tila.
  3. Ylpeys - Ylpeyttä esimerkiksi työstä, lapsista ja muista saavutuksista. TUnne siitä että kaikki on hyvin. Resepti sama kuin onnessa. Ylpeyttä myös siitä että olen 6% parempi kuin aiemmin. Hyvin suoritetut työt joissa en ole laiskotellut aiheuttavat tätä.
  4. Rauhallisuus - Vaikea saavuttaa. Afrikkalaista kävelyä; kävellään hitaasti ja rauhallisesti lantiota käyttäen. Meditatiivista kävelyä. Rauhallinen hengitys, mietitään ennenkuin sanotaan.
  5. Positiivinen stressi / Työn imu / Flow - Saavutan uskomattomasti asiota kun olen positiivisen stressin flowssa. Eilen esimerkiksi sain valmiiksi käytännössä koko loppuvuodeksi tai vähintään muutamaksi seuraavaksi viikoksi varatut työt. Tässä tietysti pitää miettiä onko työ mitoitettu oikein, mutta sellaista se joskus ohjelmistotuotannossa on. Toisinaan menee aikaa, toisinaan ei.

Yhteenvetona voisi sanoa että nämä kaikki nivoutuvat jollain muotoa toisiinsa. Yhteistä noille onnen tunteille on tietynlainen asenne ja ruumiin asenne. Se on sellainen pieni venytys selkärangassa, ylpeä asento joka kertoo että kaikki on hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti