torstai 3. marraskuuta 2011

Personal power - Anthony Robbins

Aloitin uudelleen kuuntelemaan Anthony Robbinsin äänikirjaa 'Personal Power' (en tiedä onko tämä versio kaksi virallisessa kirjan nimessä) pitkästä aikaa. Ja hyvältähän se jälleen vaikuttaa. Tämä ei ollut lähellekään sellaista paasausta kuin muistelin ja tällä kertaa tein jopa hieman muistiinpanoja.

Täytin kolmenlaiset tavoitteeni elektroniseen päiväkirjaani - elämän, henkilökohtaiset ja rahalliset tavoitteet. Aika hurjia tavoitteita teinkin ja mutta en uskaltanut enkä halunnut merkitä mitään niistä välittömästi toteuttettaviksi. Purjevenettä esimerkiksi tavoittelen noin kymmenen vuoden tähtäimelle. Yrityksen ajattelin kyllä perustaa ihan seuraavan vuoden sisällä.

Näitä tämän tyyppisiä kirjoja pitäisi kuunnella yksi päivässä ja sen jälkeen tehdä annetut läksyt, mninulla on paha tapa kuunnella nuo pötköön ja tehdä läksyt päässä ohimennen. Eilen kuitenkin pysäytin kuuntelun siihen kun Tony kehoitti kirjaamaan ylös ne rituaalit joita minulla on tapana tehdä vähintään viikoittain. Pisti miettimään.

Tässä joitain rituaalejani: Panikoidun töistä ja työnpaljoudesta, suutun kun asiat eivät mene juuri niinkuin niiden pitäisi ja masennun jos en saa huomiota. Listasta puuttuu pari tärkeää kehittämiskohdetta mutta parantuakseni niistä minun täytyy todella ymmärtää niiden takana olevat syyt. Olenko todella niin pinnallinen ja nautintoon keskittyvä ihminen että yritän keksiä niillekin jonkun järkeistetyn syyn?

Kirjasta oli jokatapauksessa se hyöty että sain viikonloppuna pysäytettyä alkaneen suuttumiskierteen; pelkästään se oivallus että pystypäin ja hymyssäsuin on allapäin olemisen vastakohta - Jos asento on hyvä, on mielikin hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti