keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Lapsuuden unelmista

Tänä aamuna fiilistelin erään radio-ohjelman jälkeen haaveistani ja unelmistani. Mietin miksi olen tässä ja miksi olen sellainen kuin olen. Päätin listata muutamia lapsuuden unelmiani.
  1. Vic-20 - Vuonna 1981 olin käymässä mummolassa ja paluumatkalla pysähdyimme perhetuttujen luona. He olivat hankkineet tietokoneen ja maailmani räjähti. Tuollaisen pienen lootan voi liittää kiinni televisioon, sillä voi pelata, siihen voi kirjoittaa ja jossain lapsen mielessäni ajattelin että se ymmärtää sille kirjoitettuja ohjeita. Tuohon aikaan tietokoneet olivat (elokuvissa) suuria laitteita täynnä vilkkuvaloja, todellisuudessa niiden sisällä oli ihminen joka puhui ro bo tt i ki eltä. Oman tietokoneeni sain vasta paljon myöhemmin. Jäin yöksi tuonne tuttavaperheen luo - muistan tuon yön paremmin kuin monta muuta.
  2. U96 - Mahtava, upea elokuva. Näin tämän ensimmäisen kerran sarjana, luultavasti vain yhden jakson: Sen missä botski uppoaa pohjaan ja jännitetään kuuleeko vihollinen ja päästäänkjö pintaan. Koko nuoruuteni unelmoin konerasvan kyllästämästä elämästä meren syvyyksissä. Silent Hunter -peliä kuusnepalla, meillä oli jopa punavalo joka sytytettiin kun tilanne oli kuumimmillaan. Pelit olivat sen verran iso osa elämääni että voisi hyvin kirjoittaa kokonaisen artikkelin
  3. Swan purjeveneet - Rakkautta ensisilmäyksellä. Vene lehtiä tuli selattua serkkujen mökillä Nauvossa. En ole purjehtinut koskaan merkittäviä määriä joten en ehkä ymmärrä miten epämukavaa se todellisuudessa on. Asuntovaunu meressä? No jaa...
  4. Dungeons and Dragons - Sadat kaverin huoneen lattialla vietetyt tunnit. Minä, paperinpala, noppa ja mielikuvitus == Bablo kääpiö ja kirves, lohikäärmeet ja pahikset. Mustaa ja valkoista, tulta ja terästä!
  5. Warhammer FRPG - Samaa settiä kuin edellinen, vähän vanhempana. Upea fantasiamaailma, upeita tunteja. Tätä paremmin ei voisi nuoruuttaan viettää.
  6. Tulevaisuuden haaveammatti - Ensimmäinen ammattihaave jonka muistan oli Keskon pääjohtaja. Muistan että kaverit haaveilivat autonkuljettajien, poliisien ja palomiesten ammateista. Olin ehkä tietynlainen poikkeus. Minusta Keskon pääjohtajalla oli enemmän valtaa kuin presidentillä.

Voi olla että palaan näihin myöhemmin tarkemmilla listoilla, erityisesti roolipeleistä ja peleistä on paljon kirjoitettavaa. Tuolla saralla olisi taas paljon parannettavaa - Voisin olla ensi vuonna 6% leikkisämpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti