lauantai 22. lokakuuta 2011

Itsetunnosta ja itsevarmuudesta

Toin itselleni ja vaimolleni töistä löytämäni kirjan "Hyvä pomo vai paha akka" ihan yleisestä mielenkiinnosta johtamista ja erityisesti naisia kohtaan. Kirja oli jostain syystä päätynyt vessalukemistoon ja halvalla ostamieni aku ankkojen loputtua - ja kirjan paljastuttua muiden kirjojen päädyttyä muuttolaatikoihin - päätin alkaa lukemaan kyseistä teosta. Sain siitä aihen tämänkertaiseen blogikirjoitukseeni joka käsittelee itsetuntoa.

Kirjan eräs kappale käsittelee ihmisten johtamiseen liittyviä virheitä ja niistä ensimmäisenä oli huono itsetunto. Kirjassa mainittiin ohjeena "Fake it, till you make it" (joskin suomennettuna - käännöstä en enää muista) joka toimii erinomaisesti myös satakuus -projektissa. Kun ollaan kanssakäymisissä ihmisten kanssa on vastapuolen täysin mahdotonta tietää feikkaatko itsevarmuutesi vai onko se todellista. Ei ole mitään keinoa tietää katsotko häntä silmiin reippaasti, suoralla selällä aidosti, sisäistä paloa tuntien vai menetkö tilaisuuden jälkeen vessaan tärisemään pelosta.

Harjoituksena voisi ottaa sellaisen projektin että kauppareissula hymyillään sille vastaantulevalle neidille ja kassatyöntekijälle, töissä kuljetaan pystypäin ja uutta MINUUTTA mainostaen. Tätä toistetaan kunnes se tapahtuu aidosti, ilman näyttelemistä. Itsevarmuuen kehittymistä on tietysti hankala mitata prosentteina, mutta hyvä itsetunto ja itsevarmuus on jokatapauskessa tavoittelemisen arvoinen asia.

Kun minä hymyilen, maailma hymyilee takaisin.

http://www.youtube.com/watch?v=5uoo3aDSAvA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti